Лубінець: Росіяни розстріляли українських військових, які здалися у полон

Лубінець: Росіяни розстріляли українських військових, які здалися у полон

Російські окупанти знову розстріляли українських військових, які здались у полон. Про це заявив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

За словами омбудсмена, черговий військовий злочин росіян стався у Бахмутському районі 24 лютого.

"Росіяни знову розстріляли українських військових, які здавалися в полон. Черговий воєнний злочин ймовірно трапився 24 лютого 2024 року в Бахмутському районі", - зазначив Лубінець.

Водночас він додав, що злочин росіян потрапив на відео.

"На відео, яке нам вдалося отримати, видно, що українські військові здаються у полон: їхні руки були підійняті до верху, вони показували, що беззбройні та не несуть загрози. Росіяни мали взяти їх у полон, але натомість нещадно розстріляли. 

Точну кількість страчених росіянами українців не відомо, ймовірно їх було щонайменше сім. Це військовослужбовці СОУ", - повідомив уповноважений Верховної Ради.

Також він наголосив - дії росіян є воєнним злочином, і додав, що такі вбивства не поодинокі.

"Наразі нам відомо, з якої військової частини російської армії військові, які нещадно стратили українців. Цей випадок необхідно зафіксувати як чергове порушення росією норм міжнародного гуманітарного права. Щодо цього негайно звернуся з офіційними листами до ООН та МКЧХ, аби організації зафіксували та публічно визнали, що російські військові вбивають українських полонених", - заявив Дмитро Лубінець.

Як повідомляли "Ми-Україна", голова ОПУ Андрій Єрмак заявив, що до жодного українського полоненого не доїхав жоден представник "Червого хреста", і це вердикт цій організації.

Головне