Лубінець показав, як в Україну повертали депортованого росіянами Богдана Єрмохіна

Лубінець показав, як в Україну повертали депортованого росіянами Богдана Єрмохіна

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець показав, як Україна повертала з росії викраденого з Маріуполя Богдана Єрмохіна.

За словами омбудсмена, до повернення українця додому були залучені міжнародні партнери, зокрема Катар, ЮНІСЕФ та благодійний фонд Orphans Feeding Foundation.

Лубінець додав, що Богдана на кордоні зустріла команда Офісу омбудсмена, після чого він зателефонував хлопцю та поспілкувався з ним.

"Богдана вітають удома! У день народження дарують прапор України та інші подарунки! Проте українець зазначив, що найкращий подарунок для нього – це бути вдома!" - зазначив Дмитро Лубінець.

Нагадаємо, вдень 19 листопада стало відомо, що додому в Україну вдалося повернути депортованого російськими окупантами з Маріуполя Богдана Єрмохіна. Хлопець возз'єднався з родиною у день свого 18-річчя. Спочатку хлопець з адвокатом покинули територію рф та прибули в Білорусь, а згодом він прибув в Україну до рідних.

Як повідомляли "Ми-Україна", Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець розповів, що багато країн хочуть допомогти Україні з поверненням депортованих росіянами українських дітей, але поки що лише Катар продемонстрував у цьому результат.

Головне