Люди з інвалідністю зможуть отримати права категорії С1: відкрито перші курси

Люди з інвалідністю зможуть отримати права категорії С1: відкрито перші курси

Люди з інвалідністю зможуть отримати водійські права категорії С1. Наразі Міністерство внутрішніх справ України відкрило перші пілотні курси.

Про це повідомила пресслужба МВС у Telegram-каналі. Як зазначається, перші навчання розпочнуться у Дніпрі, а доєднатися можуть усі охочі.

"Теоретична частина підготовки складає 74 години, практична - 58,5 годин. В Автошколі охочі проходитимуть практику на спеціально обладнаному автомобілі Форд Транзит із ручним керуванням", - йдеться в дописі.

При цьому долучитись до навчання можуть люди з порушенням опорно-рухового апарату, порушенням функцій слуху та зору, які мають дійсну на дату подання документів медичну довідку форми №083/о.

У МВС розповіли, що наприкінці минулого року в Дніпрі, на базі Автошколи для людей з інвалідністю ДДУВС, почались тестування послуги навчання на транспортних засобах категорії С1. Відомство зараз вивчає запит на таку послугу, адже таке навчання могло б надати людям з інвалідністю додаткову можливість працевлаштування.

Навчання та складання іспитів також відбуватиметься в інклюзивних приміщеннях. На території школи є вся необхідна доступна інфраструктура та максимально безбар’єрний простір.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, наприкінці 2023 року українці вже подали понад 175 тис. заяв на отримання різних видів дозволів на зброю. Питання облікованої і зареєстрованої зброї є одним із ключових напрямків у роботі Міністерства внутрішніх справ. Саме тому створення Єдиного реєстру зброї було в переліку цьогорічних пріоритетів.

Головне