Литва поділяє ідею повернення військовозобовʼязаних українців

Литва поділяє ідею повернення військовозобовʼязаних українців

Президент Литви Гітанас Науседа погоджується з необхідністю повернення в Україну чоловіків призовного віку, які проживають за кордоном. Про це повідомляє видання LRT.

"Україна повинна мати свої мобілізаційні плани. Україна повинна мати засоби та інструменти, щоб запросити своїх молодих чоловіків служити своїй батьківщині. Ми повинні співпрацювати з Україною в усіх сенсах", - сказав президент під час дебатів на литовському радіо.

Прем'єр-міністр вважає, що Литва могла б зробити кроки для допомоги Україні, додавши, однак, що деякі заходи необхідно обговорити на рівні ЄС.

"Ми, напевно, могли б шукати якісь способи, щоб переконатися, що людина виконала свій мобілізаційний обовʼязок або її звільнено від нього, коли ми розглядаємо питання щодо продовження посвідки на проживання", — зазначила премʼєр-міністерка.

За даними Департаменту міграції, наразі немає правових підстав, які б зобов'язували Литву допомагати Україні в процесі мобілізації.

Нагадаємо, на Кільцевій дорозі у столиці сталася аварія − через це від Одеської площі у напрямку Жулянського шляхопроводу ускладнений рух транспорту. Про це повідомила Патрульна поліція.

Як писали "Ми-Україна" раніше, після повернення острова Нестрига на Дніпрі російське окупаційне військо активізувало зусилля із його захоплення. Вранці 30 квітня противник вже встиг здійснити два штурми на цьому напрямку, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" керівник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук.

Головне