Литва планує до кінця року побудувати шість підземних шкіл в Україні

Литва планує до кінця року побудувати шість підземних шкіл в Україні

Литва планує до кінця поточного року побудувати шість підземних шкіл у Миколаївській, Одеській, Запорізькій, Сумській, Чернігівській, а також, ймовірно, у Харківській областях. Про це повідомив Артурас Жарновскіс. 

Зокрема, у Миколаївській, Одеській, Запорізькій, Сумській, Чернігівській та Харківській областях.

"Ми починаємо будувати великі школи-бомбосховища. І це – будівництво "з нуля", в місцях, де раніше укриттів, на жаль, не було. Серед іншого безпекові умови в таких підземних приміщеннях передбачатимуть, про всяк випадок, і антирадіаційний захис. Гадаю, ми зможемо закінчити це будівництво вже цього року", – зазначив керівник литовських програм Артурас Жарновскіс.

Він наголосив на важливості таких проєктів. Адже через повномасштабну російську агресію, а також з урахуванням попередніх ковідних обмежень, у деяких українських регіонах.

"В названих регіонах ми починаємо будувати великі школи-бомбосховища. І це – будівництво "з нуля", в місцях, де раніше укриттів, на жаль, не було. Серед іншого безпекові умови в таких підземних приміщеннях передбачатимуть, про всяк випадок, і антирадіаційний захист", – зазначив керівник литовських програм Co-create Future of Ukraine.

Нагадаємо, у НАТО не вірять, що росія може вторгнутися на їхню територію найближчим часом. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Як писали "Ми-Україна" раніше, загалом на протилежному боці кордону ворог утримує "кілька десятків тисяч російських військових" на даний момент. Таку оцінку в ефірі "Ми-Україна" озвучив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Головне