Литва оголосила про нову військову допомогу Україні на €200 млн

Литва оголосила про нову військову допомогу Україні на €200 млн

Литва прийняла рішення надати допомогу Україні на суму 200 мільйонів євро, яка включатиме боєприпаси, військову техніку та інше обладнання.

Про це повідомив президент Литви Гітанас Наусєда під час спільної пресконференції з українським президентом Володимиром Зеленським.

"У січні ми знову відправимо боєприпаси, генератори, системи детонації, а в лютому - бронетранспортери М-577. Будемо тренувати українських солдатів та зміцнювати співпрацю в оборонній промисловості", - зазначив він.

Президент Литви підкреслив, що угоди, які були підписані 10 січня між оборонною промисловістю України та Литви, "є ще одним прикладом нашої тісної військової співпраці". Крім того, Литва приєднається до коаліції з розмінування на території України.

Гітанас Наусєда висловив підтримку членству України в НАТО і вважає його питанням часу.

У свою чергу Володимир Зеленський висловив вдячність за надану підтримку, наголосивши, що це не лише допомога, але і спільне виробництво, зокрема засобів боротьби з дронами та інших оборонних засобів.

Нагадаємо, 10 січня Володимир Зеленський розпочав свою першу закордонну подорож у цьому році, вирушивши в країни Балтії для зустрічі з високопосадовцями. Після візиту до Литви він планує відвідати Латвію та Естонію.

Як писав "Ми-Україна" раніше, консульство України в Лондоні закликало чоловіків стати на військовий облік.

Головне