Лісові пожежі у Чилі: кількість загиблих зросла до 112 осіб, ще 300 - зникли безвісти

Лісові пожежі у Чилі: кількість загиблих зросла до 112 осіб, ще 300 - зникли безвісти

Кількість загиблих внаслідок лісових пожеж у Чилі за добу суттєво зросла. За останніми даними, вже відомо про мінімум 112 загиблих людей, пише DW.

За словами офіційних осіб, ще понад 300 людей вважаються зниклими безвісти. Однак прогнозується, що кількість жертв буде лише зростати, адже пожежі не вщухають.

В управлінні лісового господарства Чилі розповіли, що лише за минулу добу було зафіксовано 188 лісових пожеж на загальній площі близько 29 тисяч гектарів.

Внаслідок стихії сильно постраждало курортне містечко Вінья-дель-Мар на узбережжі країни, що знаходиться за 120 км від столиці Чилі - Сантьяго. Мер міста заявив, що це "безпрецедентна катастрофа", адже раніше нічого подібного у регіоні не спостерігалося, хоча лісові пожежі у цю пору року для Чилі не новина.

Також він стихії страждають і інші країни Латинської Америки. Так у Аргентині через посуху та високі температури спалахнула величезна пожежа у національному парку Лос-Алерсес. Тамвогонь знищив понад 3000 гектарів території парку.

Як повідомляли "Ми-Україна", у південноамериканській країні Чилі через лісові пожежі, які забрали життя щонайменше 51 людини, влада оголосила надзвичайний стан. Щоб полегшити тиск на службу охорони здоровʼя, на роботу в госпіталі візьмуть студентів-медиків, які наближаються до кінця навчання.

Головне