Лише третина дітей наразі можуть ходити в дитячі садочки і школи, - Зеленська

Лише третина дітей наразі можуть ходити в дитячі садочки і школи, - Зеленська

Перша леді України Олена Зеленська розповіла, що наразі лише третина дітей можуть ходити в дитячі садочки і школи, адже інші заклади не мають поруч укриттів.

Про це дружина українського президента повідомила в інтерв'ю ВВС. За її словами, зараз у багатьох дітей в Україні дитинство було вкрадено або поставлено на паузи, адже вони навіть не мають можливості відвідувати навчальні заклади.

"Тому зараз в екстреному порядку в Україні облаштовують укриття у дитячих садочках і школах, щоб якомога більше дітей могли повернутися хоча б до наближеного до нормального життя", - розповіла Зеленська.

Вона також зазначила, що нещодавно в Харкові відкрилася школа під землею і це є нонсенсом. Олена Зеленська пояснила, місто Харків знаходиться дуже близько до лінії фронту та близько до кордону з росією, тож ракети долітають швидко. Через це школи в Харкові не можуть собі дозволити приймати на навчання дітей, адже вони не встигнуть добігти до укриття в разі небезпеки.

"І коли розпочався цей проєкт, наскільки я знаю, багато батьків, вчителів, взагалі дорослих були дуже проти — тобто, діти мають сидіти під землею цілий день, без сонця", - наголосила вона.

Як розповіла перша леді, після того, як таку школу в метро запустили, діти висловлювали дуже багато подяки, оскільки тепер могли знову бути в колі друзів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський, який перебуває з робочим візитом на Харківщині, відвідав метрошколу у Харкові та особисто поспілкувався з дітьми, які навчаються у харківській підземці.

Головне