Ліквідовано голову логістичного штабу "Хезболли" у Бейруті, - ЗМІ

Ліквідовано голову логістичного штабу

Ізраїльський авіаудар по Бейруту призвів до загибелі Сухайла Хусейна Хусейні, голови штабу матеріально-технічного забезпечення "Хезболли".

Про це повідомляє The Times of Israel.

За даними ЦАХАЛу, Хусейні був ключовою фігурою в логістиці та розподілі бюджету різних підрозділів організації, а також членом Ради джихаду "Хезболли", її вищого військового органу. Він відігравав важливу роль у постачанні зброї з Ірану і розподілі сучасного озброєння між підрозділами угруповання.

Відзначається, що Хусейні відповідав за фінансування та управління логістикою "Хезболли", у тому числі за координацію терористичних атак проти Ізраїлю з Лівану та Сирії. Також він керував науково-дослідним відділом, що займався розробкою високоточних ракет.

Нагадаємо, в Лівані в результаті ізраїльського авіаудару поблизу Тріполі, найпівнічнішого міста країни, був убитий лідер військового крила ХАМАС. У заяві організації заявили, що Аталла Алі був убитий “підступним сіоністським бомбардуванням, ціллю якого стало його житло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: чому ЦАХАЛ заходить у Ліван і до чого це призведе

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Туреччина 9 жовтня розпочинає евакуацію своїх громадян з Лівану через погіршення безпекової ситуації в регіоні. Операція з вивезення турецьких громадян здійснюватиметься морським шляхом. Два кораблі Військово-морських сил Туреччини вирушать до Бейрута для евакуації близько 2000 осіб, які подали заявки на виїзд.

Головне