Ліквідація корвету "Циклон" у Севастополі: британська розвідка назвала наслідки

Ліквідація корвету

Знищення російського корвету "Циклон" у тимчасово окупованому Севастополі, що у Криму, свідчить про успіх України в проведенні скоординованих ударів по російському флоту, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

Як зазначається, 19 травня українські сили здійснили координаційну далекобійну атаку на порт у Севастополі. Комбіновані удари дронів і ракет армійської тактичної ракетної системи (ATACM) майже напевно призвели до затоплення корвета "Циклон".

За даними британської розвідки, "Циклон" – один із чотирьох російських кораблів класу "Каракурт", оснащених "Калібрами", що перебували в Чорному морі з 2022 року. Два з них були переведені до Каспійського моря для завершення ходових випробувань після серії успішних українських атак, а четверте судно було серйозно пошкоджено в листопаді 2023 року.

У розвідці пишуть, що ця атака навряд чи суттєво вплине на здатність російського флоту впливати на українські операції, проте вона підкреслює загрозу для російських сил у Криму і Чорноморському регіоні, а також демонструє успіх України в проведенні скоординованих ударів.

21 травня Генштаб ЗСУ підтвердив знищення ракетного корабля "Циклон" в Криму.

Пізніше керівник пресцентру Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук відповів, чи є у рф в Чорному морі ще кораблі цієї серії. За його даними, "Циклон" не здійснив жодного пуску.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Китай розпочав масштабні військові навчання із блокади і подальшим захопленням Тайваню.

Головне