"ЛІКАРНІ: НЕРОЗКАЗАНІ ІСТОРІЇ": у Києві покажуть фотовиставку про роботу медиків в умовах війни

Фотовиставка "ЛІКАРНІ: НЕРОЗКАЗАНІ ІСТОРІЇ" відкриється у Києві 25 червня та покаже історії медпрацівників закладів охорони здоров’я Чернігівської, Запорізької, Харківської та Київської областей.

Організатори наголошують - фотовиставка буде присвячена впливу війни на систему охорони здоров'я та порушенням права людини на здоров’я. 

"Наша команда щодня спостерігає за роботою лікарів в Україні. Попри всі ризики, пов’язані з війною, медичні працівники не зупиняються ні на мить. Деякі лікарі перебували на цілодобовому чергуванні цілих шість місяців. Ми бачимо їх втому та емоційне вигорання. Ми хочемо привернути увагу міжнародної спільноти… Медичні заклади потребують нашої підтримки…" - наголосив генеральний координатор філії асоціації "MÉDICOS DEL MUNDO" в Україні Башар Кайлані.

Водночас медична директорка Чернігівської обласної психоневрологічної лікарні Світлана Александрова згадала першу атаку росіян на заклад.

"25 лютого була перша атака на заклад. Нас бомбили, ми чули вибухи, було дуже страшно… Ми виявилися відрізаними від міста, всі шляхи до лікарні були заміновані. У нас на стаціонарі перебували 306 пацієнтів з важкими психічними розладами… Тільки через рік після того, як почалася війна, деякі лікарі наважилися відверто розповісти, що їх турбує, з якими проблемами вони зіштовхнулися за цей час", - зазначила Александрова.

Фотовиставка "ЛІКАРНІ: НЕРОЗКАЗАНІ ІСТОРІЇ" відкриється 25 червня у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця. Однак з з 1 по 15 липня її розмістять у холі станції метро "Золоті ворота", де зі знімками зможе ознайомитися кожен бажаючий.

Як відомо, з початку повномасштабного вторгнення росії в Україні зафіксували вже понад 1800 атак на заклади охорони здоров’я. Станом на середину червня 2024 року ці атаки призвели до 346 поранень та 143 смертей (за даними ВОЗ).

Раніше "Ми-Україна" повідомляли, полтавські медики провели надскладну операцію постраждалому українському захиснику з застосуванням 3D-технологій. 

Головне