Лікар Байдена відповів, чи має президент США хворобу Паркінсона чи розсіяний склероз

Лікар Байдена відповів, чи має президент США хворобу Паркінсона чи розсіяний склероз

Білий дім та особистий лікар Джо Байдена оприлюднили додаткові деталі щодо стану здоров'я президента США після того, як журнали відвідувань викликали в ЗМІ спекуляції про можливе лікування хвороби Паркінсона. Записи, які стали приводом для підозр, показали, що невролог Кевін Кеннард відвідав главу держави дім вісім разів з минулого літа, пише CBS News.

Речниця Білого дому Жан-П'єр на брифінгу категорично заперечила лікування Байдена від Паркінсона.

"Чи лікувався президент від хвороби Паркінсона? - Ні. Чи лікується він від хвороби Паркінсона? - Ні, не лікується. Чи приймає він ліки від хвороби Паркінсона? - Ні", - заявила вона.

Водночас вона відмовилася коментувати візити Каннарда, посилаючись на міркування безпеки. Це призвело до напруженого спілкування з журналістами, які були на брифінгу.
 
"Неважливо, як сильно ви на мене тиснете. Неважливо, як сильно ви на мене сердитесь. Я не збираюся підтверджувати ім'я. Неважливо, чи є воно взагалі в журналі. Це недоречно. Це неприйнятно", - відповіла Жан-П'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп проти Байдена чи когось іншого: чи може президент США вийти з перегонів
 
У відповідь на зростаючий тиск, особистий лікар президента Кевін О'Коннор оприлюднив меморандум. Він пояснив, що Кеннард оглядав Байдена лише під час щорічних медичних оглядів.

"Доктор Кеннард був неврологом, який оглядав президента Байдена під час кожного щорічного медичного огляду. Його висновки публікувалися щоразу, коли я публікував результати щорічного медичного огляду президента", - заявив він. 
 
О'Коннор підкреслив відсутність неврологічних проблем - "не було виявлено жодних результатів, які б відповідали якомусь мозочковому або іншому центральному неврологічному розладу, такому як інсульт, розсіяний склероз, хвороба Паркінсона або висхідний бічний склероз".

Як писав "Ми-Україна" раніше, днями президент Байден заявив під час приватної зустрічі з понад 20 губернаторами-демократами, що пройшов медичний огляд після дебатів минулого тижня і почувається добре.

 

Головне