Лауреатка Нобелівської премії з літератури відмовилась від традиційної пресконференції: яка причина

Лауреатка Нобелівської премії з літератури відмовилась від традиційної пресконференції: яка причина

Лауреатка цьогорічної Нобелівської премії з літератури Хан Канг відмовилась від пресконференції через війни у світі.

Про це повідомляє TheKoreaTimes.

Письменниця пояснила відмову у святкуванні нагородження російсько-українською та ізраїльско-палестинськими війнами, що досі тривають.

Про це під час прес-конференції, на якій вона не з'явилася, заявив її батько. За його словами, донька спочатку погодилася провести пресконференцію, але потім змінила свою думку.

"Хан Канг сказала мені: "Як ми можемо влаштовувати святкування чи пресконференції, беручи до уваги посилення воєн та загибелі людей? Вона сказала: "Будь ласка, не святкуй, будучи свідком цих трагічних подій. Шведська академія дала мені цю нагороду не для того, щоб ми насолоджувалися, а для того, щоб зберігати ясний розум". Почувши це, я був глибоко стурбований", - заявив Хан Син Вон.

Отримавши новини про свою нагороду під час телефонної розмови з Нобелівським комітетом у четвер, Хан Канг висловила, що вона “дуже здивована та вшанована”, але більше не робила жодних заяв.

Нагадаємо, лауреаткою Нобелівської премії з літератури 2024 року стала письменниця з Південної Кореї Хан Канг. Її відзначили "за потужну поетичну прозу, яка протистоїть історичним травмам і розкриває крихкість людського буття."

Раніше "Ми-Україна" повідомляв, у жовтні 2024 року світ дізнається імена нових лауреатів Нобелівської премії, однієї з найпрестижніших і найповажніших міжнародних нагород, яку вручають щорічно в різних галузях науки, літератури та світу. Оголошення переможців триватиме з 7 по 14 жовтня.

Головне

Президент України Володимир Зеленський розповів, про що йому вдалося домовитися під час закордонних візитів, які він здійснив останніми днями до країн Європи.