Латвія передала Україні енергообладнання: що увійшло до пакета допомоги

Латвія передала Україні енергообладнання: що увійшло до пакета допомоги

Латвійська державна енергетична компанія Latvenergo надало українській стороні пакет енергетичного обладнання для відновлення ушкоджених російськими снарядами об'єктів енергосистеми. Про це пише Delfi.

У пакеті допомоги:

  • високовольтний трансформатор ТС-250000/330 (його потужність складає 250 МВА, раніше він працював на Ризькій ГЕС),
  • компресор стисненого повітря GR110, 
  • 60 тонн трансформаторного масла. 

Частково вантаж з допомогою українській енергосистемі було доправлено з допомогою Державної пожежно-рятувальної служби Латвії. Витрати на транспортування були покриті за рахунок ЄС. 

"З постачанням високовольтного трансформатора, олії та компресора жителям України буде надано допомогу на побутовому рівні, а також для водопостачання та теплопостачання лікарень, шкіл та інших об'єктів. Давайте будемо єдиними, поки Україна не переможе", - прокоментував допомогу директор Latvenergo Арніс Кургс.

Нагадаємо, російське окупаційне військо упродовж понад двох років широкомасштабної війни регулярно завдає ударів по енергетичній системі України. Цьогоріч спостерігається активізація обстрілів, ворог гатить як по генеруючи потужностях, так і по газовій інфраструктурі. Так, 27 квітня російська армія вкотре атакували об'єкти енергетичної системи у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях. На сьогодні Україна покриває власні потреби генерацією в країні, додаючи імпорт та аварійну допомогу з Польщі, Словаччини, Румунії та інших європейський партнерів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, минулої доби російські окупанти накривали з важкої артилерії Нікопольський район Дніпропетровської області. Пошкоджено пʼять приватних будинків та три господарчі споруди.

 

 

Головне