Латвія долучиться до закупівлі 800 тисяч снарядів, які Чехія знайшла для України

Латвія долучиться до закупівлі 800 тисяч снарядів, які Чехія знайшла для України

Міністр оборони Латвії Андріс Спрудс повідомив, що його країна долучиться до ініціативи Чехії із закупівлі сотень тисяч артилерійських снарядів для України. Про це заявив латвійський міністр оборони Андріс Спрудс.

"Це критично важливий ресурс для перемоги над рф, і ми повинні зробити все можливе, щоб підтримати Україну", — зазначив посадовець.

Латвія приєднається до чеської ініціативи, запропонованої президентом Петром Павелом, щодо закупівлі 800 артилерійських боєприпасів для України.

Нагадаємо, Німеччина братиме участь у чеській ініціативі щодо закупівлі 800 тисяч артилерійських снарядів для України. Про це повідомляє видання Tagesschau.

Штеффен Хебештрайт наголосив, що німецький уряд вносить "тризначну мільйонну суму" на закупівлю боєприпасів для України в рамках ініціативи Чехії.

Як писали "Ми-Україна" раніше, українські військові вже протягом найближчих тижнів можуть отримати до 500 тисяч артилерійських снарядів калібру 155 мм та до 300 тисяч калібру 122 мм. Про це повідомляє видання Bloomberg із посиланням на представника Міноборони Чехії.

Головне