Київ закликав Німеччину передати більше танків Leopard 2

Київ закликав Німеччину передати більше танків Leopard 2

Україна закликала Німеччину передати більше танків Leopard 2 для контрнаступу Збройних Сил на півдні і сході.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Андрій Мельник, передє ntv.

"Українська армія вкрай гостро потребує набагато більшої кількості західних бойових танків, бойових машин піхоти та іншої бронетехніки", - пояснив він.

За його словами, "кожен Leopard 2 буквально на вагу золота для вирішального наступу".

Він додав, що ту кількість, яку Німеччина передала Україні (18 танків), можна збільшити утричі, оскільки запаси становлять 300 танків. Нинішнє число можна "потроїти, не ставлячи під загрозу здатність Німеччині захищати себе", додав колишній посол України у Берліні.
 
Мельник також попросив передати українській армії 60 БМП Marder.

Нагадаємо, 5 травня стало відомо, що Данія та Німеччина передадуть Україні 80 танків Leopard 1.

Виконувач обов’язків міністра оборони Данії Троельс Лунд Поульсен під час робочого візиту до Берліна разом з міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом зустрівся з данськими інструкторами, які навчають українських військових використанню танків Leopard 1. Відзначається, що на їх підготовку піде близько місяця.

Танки Leopard 1 були зняті з озброєння Данії в 2005 році. Хоч вони поступаються Leopard 2, проте міністр оборони Данії акцентував на тому, що для українців ця техніка дуже корисна, не в останню чергу через її кількість.

Як писав "Ми-Україна" раніше, окупанти в очікуванні контрнаступу України звели оборонні споруди в три лінії. Їх українським військам доведеться долати у разі контрнаступу у бік півдня.

Головне