Киян просять не використовувати укриття в школах та садочках під час освітнього процесу

Киян просять не використовувати укриття в школах та садочках під час освітнього процесу

Киян просять не використовувати укриття в школах та садочках через оголошення повітряної тривоги під час освітнього процесу.

Відповідний заклик був опублікований у Telegram-каналі Київської міської військової адміністрації. Як зазначається, 1 вересня стартує новий навчальний рік. Тисячі дітей підуть до садочків та шкіл.

"Переважна більшість школярів будуть навчатися на очній формі. Дистанційно – лише кілька шкіл Києва, де зараз немає власного укриття і жодного альтернативного поруч", - йдеться в повідомленні.

При чому, якщо укриття освітнього закладу не може одночасно вмістити усіх учнів – навчання має бути організовано в кілька змін.

"Споруди цивільного захисту шкіл і садочків будуть доступні для усіх людей і цілодобово. Але представники закладів освіти Києва будуть пропонувати громадянам виключно під час освітнього процесу використовувати інші найближчі укриття", - наголосили в КМВА.

У відомстві зазначили, що це потрібно, аби розмістити дітей.

"Тож прошу киян та гостей міста поставитися із розумінням, і не бігти в укриття школи чи садочку, якщо поруч є альтернативний варіант. Звичайно, якщо другого варіанту немає – ваша безпека в пріоритеті. Усі, без виключень, при оголошені повітряної тривоги мають бути в безпечному місці", - додав начальник КМВА Сергій Попко.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у цьому році у школу в перший клас підуть приблизно 340 000 дітей. У минулому році їх було 325 000. Навчання буде проводитись у трьох режимах в залежності від безпекової ситуації в регіоні. У цьому році, як і в минулому, найбільш безпечним місцем в країні будуть заклади освіти, зазначив заступник Міністра освіти і науки України Андрій Вітренко.

Головне