Китай різко відреагував на комюніке НАТО: що не сподобалось Китаю

Китай різко відреагував на комюніке НАТО: що не сподобалось Китаю

Китай різко відреагував на зміст комюніке НАТО з саміту у Вільнюсі. Пекін вважає, що Альянс "навмисно дискредитує КНР".

Про це пише Reuters.

У НАТО нібито вважають, що Китай кидає виклик інтересам, безпеці та цінностям Альянсу.

"Зловмисні гібридні та кібероперації КНР, а також його конфронтаційна риторика та дезінформація націлені на союзників і завдають шкоди безпеці Альянсу", - йдеться в комюніке.

У документі йдеться, що КНР використовує широкий спектр політичних, економічних та військових інструментів для збільшення своєї глобальної присутності. При цьому, Пекін намагається зберегти непрозорість щодо своєї стратегії, намірів та військового нарощення.

"Зміст комюніке, пов'язаний із Китаєм, ігнорує основні факти, спотворює позицію та політику Китаю та навмисно дискредитує Китай. Ми рішуче виступаємо проти і відкидаємо це", - йдеться у заяві місії Китаю в Європі.

У Китаї рішуче виступили проти «просування НАТО на схід до Азіатсько-Тихоокеанського регіону». Також Пекін попередив, що будь-які дії, що загрожують правам Пекіна, матимуть рішучу відповідь.

"Будь-яка дія, яка ставить під загрозу законні права та інтереси Китаю, буде зустрінута рішучою відповіддю", - йдеться у повідомленні.

Відносини між США та Китаєм останні роки знаходяться на дуже низькому рівні. Вони додатково погіршились після того, як США озвучили свою позицію по Тайваню. Також над територією Америки були виявлені китайські шпигунські аеростати.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, сили ППО вночі знищили 11 із 15 ударних дронів росіян.

Головне