Курськ, Брянськ, Бєлгород: росія ввела режим "КТО" в трьох прикордонних з Україною областях

Курськ, Брянськ, Бєлгород: росія ввела режим

Російська влада у ніч на 10 серпня оголосила про введення в дію режиму "контртерористичної операції" (КТО) в прикордонних Брянській, Курській та Бєлгородській областях. Це рішення в рф пояснили підвищенням "рівня диверсійно-терористичних загроз з боку України".

Брянська область

  • Рішення про введення "КТО" прийнято начальником місцевого управління ФСБ генерал-майором С.В. Вороніним.
  • Режим вводиться з 23:00 9 серпня. Термін дії не уточнюється.

Курська область

  • Про запровадження в регіоні "КТО" повідомив виконуючий обов'язки губернатора Курської області Олексій Смірнов.
  • Інформацію опубліковано в Telegram о 00:40.

Бєлгородська область

  • Національний антитерористичний комітет (НАК) рф підтвердив введення режиму КТО і в цьому регіоні.
  • Місцевий губернатор В'ячеслав Гладков зауважив, що подібний режим уже запроваджувався в області у травні 2023 року: "ми розуміємо з вами необхідність цього режиму ми вже вводили режим КТО у 2023 році під час подій у Козинці, Глотовому та Гора-Поділі".

НАК заявляє про "безпрецедентну спробу" з боку України "дестабілізувати обстановку в низці регіонів рф". У відповідь на це в трьох прикордонних областях вводяться "додаткові заходи", спрямовані на посилення антитерористичного захисту.

Режим "КТО" дає силовим структурам розширені повноваження, включаючи можливість обмеження руху транспорту та громадян, посилення контролю за комунікаціями та проведення позапланових перевірок документів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Міжнародне агентство з атомної енергії висловило своє занепокоєння стосовно повідомлень про військову активність у районі Курської АЕС, що у російському місті Курчатов. Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі зробив офіційну заяву, в якій закликав усі сторони до максимальної стриманості для запобігання ядерній аварії

Головне