Курортний сезон у Криму все: попит на оренду житла становить 1%

Курортний сезон у Криму все: попит на оренду житла становить 1%

Курортний сезон в Криму, який тимчасово перебуває під окупацією росії, цьогоріч демонструє безпрецедентно низькі показники. Попит на літню оренду серед населення рф на захопленому українському півострові обвалився до 1 %. Такі дані наводить російське РБК із посилання на дані сервісів бронювань.

Для порівняння видання пропонує взяти показники довоєнного 2021 року. Тоді Крим був серед росіяни найпопулярнішим напрямком, частка бронювань у сезон складала 19%.

"Попит на бронювання готелів та апартаментів у Криму різко впав у 2022 році. У 2019 році частка регіону в літньому попиті становила 17%, у 2020 році – 18%, у 2019 році – 19%. 2022-го показник знизився відразу до 3%, 2023-го, за попередніми бронюваннями, становить 1%", - йдеться у матеріалі.

Російські аналітики говорять, що серед росіян у 2023 році найбільший попит мають окуповані Севастополь та Ялта. Також вони зафіксували і зниження ціна на бронювання в цілому на півострові, за попередньою оцінкою - на 10%.

Нагадаємо, у британському Міноборони вважають цілком реальним сценарієм визволення Криму від російських загарбників Україною до кінця поточного року. Голова відомства Бен Воллес наголосив на тому, що світ вже побачив, що росіяни не спроможні боротися на полі бою.

Як писав "Ми-Україна" раніше, підрив російськими окупантами Каховської ГЕС 6 червня призведе до зупинки подачі води Північнокримським каналом до окупованого півострову.

Головне