Купівля-продаж авто у "Дії": послугою вже скористалися 10 тис разів

Купівля-продаж авто у

Послугою купівля-продаж автомобілей у застосунку "Дія", за останньою інформацією, вже скористалися 10 тис. разів.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини". За його словами, функція з перереєстрації транспорту була запроваджена ще 20 грудня, і вже зараз було здійснено 10-тисячну перереєстрацію транспортного засобу через "Дію".

За його словами, у МВС впевнені, що кількість переоформлень в електронному вигляді і надалі буде тільки зростати.

"Ми говоримо про те, що 10 тис. транспортних засобів було перереєстровано від 20 грудня. Кожна дія вимагає присутності двох громадян, тож фактично 20 тис. громадян отримали сервісні послуги, не звертаючись до сервісних центрів", - наголосив Тимченко.

Крім того, є певний великий відсоток заяв, який відхиляється - переважно через те, що є інформація про обтяження на транспортний засіб. Заступник міністра також додав, що сервісні центри будуть досі потрібні, наприклад, аби уточнювати інформацію стосовно транспортних засобів.

Нагадаємо, послуга міжнародної доставки посвідчення водія вже доступна для українців у 17 країнах Європи. У МВС наголосили, що віднині цією послугою можна скористатися у ще п’яти країнах - у Болгарії, Франції, Нідерландах, Туреччині та Австрії.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, з 1-го січня в Україні зросла вартість низки сервісних послуг МВС. Йдеться про видачу посвідчення водія, складання практичного та теоретичного іспитів тощо.

Головне