Кулеба зустрівся зі спеціальним представником уряду Китаю з європейських справ

Кулеба зустрівся зі спеціальним представником уряду Китаю з європейських справ

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на полях Дубровницького форуму в Хорватії провів зустріч із спеціальним представником уряду Китаю з європейських справ У Хунбо.

Про це повідомляє пресслужба МЗС 29 червня.

Кулеба заявив, що ознайомив спецпредставника про перший Саміт миру, який відбувся у Швейцарії. Сторони обговорили подальші кроки для відновлення справедливого і тривалого миру в Україні на основі поваги до Статуту ООН та міжнародного права.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підсумки саміту миру в Швейцарії: чому він був потрібний і що далі

"Україна та Китай продовжуватимуть діалог з питань миру та розвитку. Я наголосив на важливості стратегічно розглядати наші відносини в двосторонньому контексті, а також крізь призму майбутнього членства України в Європейському Союзі", - сказав голова МЗС.

Варто нагадати, що за результатами другого пленарного засідання Глобального саміту миру у Швейцарії, спільне комюніке підписали 80 країн-учасниць і чотири міжнародні організації.

Згодом в Офісі президента опублікували спільне комюніке Саміту миру. Перший пункт декларації саміту стосується ядерної безпеки. Другий пункт комюніке присвячений глобальній продовольчій безпеці та доступу до українських портів. У підсумковому документі країни також підкреслили важливість повернення українських полонених. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, США готують новий пакет військової допомоги Україні на $150 мільйонів.

Головне