Кулеба запланував візит в Італію на зустріч міністрів G7

Кулеба запланував візит в Італію на зустріч міністрів G7

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 17-19 квітня відправиться в Італію на участь у міністерській зустрічі "Групи семи".

Про це інформує МЗС.

Кулеба візьме участь у спеціальній сесії, присвяченій зміцненню міжнародної підтримки України. В рамках візиту він також проведе ряд двосторонніх переговорів з керівниками дипломатій Великої Британії, Італії, Канади, Німеччини, Франції, Японії, США, Європейського Союзу та генеральним секретарем НАТО, Єнсом Столтенбергом.

У цих переговорах ключовими темами будуть термінове надання Україні додаткових батарей Patriot та інших систем протиповітряної оборони для захисту від російського терору, протидія співпраці російського і північнокорейського режимів, а також використання заморожених російських активів для підтримки України в цей складний час.

Напередодні прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у ході офіційного візиту до Сполучених Штатів Америки обговорив зі спецпредставницею з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер залучення американських інвестицій у нашу країну

Очільник українського уряду наголосив, що США мають стати одним з ключових партнерів України у сфері оборони та економіки.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, фермери у Польщі мають намір заблокувати рух вантажних транспортних засобів на ще одному пункті перетину. Йдеться про напрямок "Краківець".

Головне