Кулеба закликав Францію активізувати роботу над постачанням ППО для України

Кулеба закликав Францію активізувати роботу над постачанням ППО для України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч зі своїм французьким колегою, Стефаном Сежурне, де однією з обговорюваних тем була протиповітряна оборона для України.

Про це він повідомив у Х.

За його словами, під час зустрічі вони обговорили останні напади росіян, їх вплив на енергетичну інфраструктуру, економіку та мирне населення.

"Я висловив вдячність Франції за кроки, які вона здійснила у минулому для забезпечення України додатковими засобами протиповітряної оборони, і закликав Париж активізувати свої зусилля щодо надання Україні нових систем, призначених для перехоплення балістичних ракет", - додав міністр.

Він зазначив, що і Київ, і Париж знають, де знаходяться такі системи. Деякі рішення щодо постачання можуть бути прийняті швидко, але інші можуть зайняти час.

"Проте робота над цими питаннями повинна розпочатися негайно. Потрібні термінові заходи", - підкреслив Кулеба.

Напередодні Нідерланди, Данія та Чехія обговорили варіанти поставки додаткових систем ППО в Україну.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, за підсумками бойової доби 11 квітня загальні втрати ворога у війні проти України збільшились на ще майже 850 солдатів. Сили оборони України також знищили дев'ять танків, 19 бойових броньованих машин, 34 артсистеми та майже 60 дронів.

Головне