Кулеба: Захід платить двічі за схеми обходу санкцій росією

Кулеба: Захід платить двічі за схеми обходу санкцій росією

Країни Заходу платять подвійну ціну за схеми, завдяки яким росія обходить санкції. Таку думку висловив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у ході Українського сніданку в Давосі.

За словами очільника українського зовнішньополітичного відомства, західні країни не лише витрачають кошти на відновлення України, але і несуть репутаційні збитки.

Разом з тим Кулеба нагадав, що російські ракети, які збиває українська ППО останні два роки, містять значну кількість західних запчастин. У цьому контексті міністр наголосив - за деякими даними 95% сучасної російської зброї приходить із Заходу. Росіяни навчилися обходити санкції та створили масштабні схеми для закупівель у країнах Заходу.

"У Заходу найкраща фінансова розвідка у світі. Я не вірю, що в них немає можливостей відстежити ці схеми і закрити їх, тому що ви платите двічі. По-перше, ви платите тим, що допомагаєте Україні відновитися після атак росії. По-друге, ви платите своєю репутацією, коли Україну руйнують ракети. Тому що ваші запчастини, як елементи цієї зброї, доходять до росії", - заявив Дмитро Кулеба.

Як повідомляли "Ми-Україна", росія почала закуповувати телекомунікаційне обладнання та мікрочипи для виробництва зброї та безпілотників через посередників у Китаї, Марокко та Туреччині.

Головне