Кулеба: Якщо здамо Бахмут, то новим Бахмутом стане інше місто

Кулеба: Якщо здамо Бахмут, то новим Бахмутом стане інше місто

Якщо Україна здасть Бахмут, окупанти зовсім скоро перетворять на Бахмут інше українське місто. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю виданню WAZ.

За словами очільника українського зовнішньополітичного відомства, Україні потрібно утримати Бахмут.

Також Кулеба додав, що російські загарбники вже розпочали новий наступ на сході України та намагаються збільшити інтенсивність бойових. Однак, переконаний очільник МЗС України, у них нічого не вийде.

"Той, хто нарікає, що оборона вимагає забагато жертв, не повинен забувати: якщо ми відступимо, інше місто стане новим Бахмутом. Тому наші воїни борються за кожен квадратний сантиметр землі", - заявив Кулеба.

Нагадаємо, раніше секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що російські окупанти спробують взяти Бахмут до річниці повномасштабного вторгнення в Україну. У той же час засновник ПВК “Вагнера” Євген Пригожин заявив, що його бойовики оточать місто до березня або квітня.

Як відомо, російський диктатор Володимир Путін віддав наказ окупувати Донбас в адміністративних межах Луганської та Донецької областей до кінця березня.

"Ми-Україна" раніше писали, що в американському Інституті вивчення війни сумніваються у можливості російського окупаційного війська взяти Бахмут на Донеччині під свій контроль до 24 лютого 2023 року.

Напередодні у Бахмуті Донецької області російські війська вчергове обстріляли житловий квартал міста. Внаслідок цього загинули п’ятеро людей, ще дев’ятьох було поранено.

Головне