Кулеба відповів на критику США щодо ударів України по російських НПЗ

Кулеба відповів на критику США щодо ударів України по російських НПЗ

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба не бачить зв’язку між ударами по нафтопереробних заводах у росії та ймовірними проблемами на глобальному ринку енергоносіїв. Про це він повідомив в ефірі національного телемарафону.

Очільник МЗС України заявив, що зауваження можуть бути конструктивними і у випадку, коли союзники даватимуть допомогу Україні.

"Якщо партнери кажуть: "Ми вам даємо сім батарей Patriot завтра, але у нас до вас прохання не робити ось цього й ось цього" - тоді є предмет для розмови. А якщо у тебе немає цих батарей, немає пакета допомоги, і при цьому тебе просять щось не робити, тоді немає предмета", - заявив Кулеба.

При цьому він додав, що коли в росії вибухає нафтопереробний завод, то ми бачимо появу проблем на російському енергетичному ринку, але не на світовому.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав країни НАТО перетворити Чорне море на внутрішнє море Альянсу.

Як писали "Ми-Україна" раніше, уряд Нідерландів ухвалив рішення про виділення понад 4 мільярди євро на допомогу Україні в період 2024-2026 років. Про це повідомляє пресслужба уряду Нідерландів.

Головне