Кулеба в ООН висунув вимогу росії щодо депортованих дітей

Кулеба в ООН висунув вимогу росії щодо депортованих дітей

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висунув вимогу росії щодо депортованих українських дітей на територію країни-агресорки.

Про це повідомила прес-служба зовнішньополітичного відомства в Telegram-каналі. Як зазначається, очільник МЗС виступив на дебатах Генеральної асамблеї ООН.

Зокрема, Кулеба затребував від росії список імен дітей, яких вивезли з окупованих територій.

"Вимагаємо від росії негайно надати список дітей, яких вивезли з України в росію, а також надати доступ до цих дітей представникам міжнародних правозахисних і моніторингових місій", - заявив він.

Нагадаємо, тисячі українських дітей були примусово депортовані до Білорусі. До цього військогово злочину може бути причетний самопроголошений президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко, повідомляє The Telegraph.

За даними видання, з вересня 2022 року близько 2 150 українських дітей віком від шести років вивезли до чотирьох таборів у Білорусі. За прогнозами експертів, до осені цього року їх може стати 3 000.

Докази, що пов’язують ці злочини з Лукашенком та іншими білоруськими посадовцями, уже передали до Міжнародного кримінального суду (ICC).  Звинувачення висунуло “Національне антикризове управління”.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Велика Британія ввела санкції проти громадян росії, причетних до депортації українських дітей. Йдеться про 14 росіян.

“Сьогоднішні санкції притягують до відповідальності тих, хто підтримує режим Путіна, включно з тими, хто бажає знищити Україну, зруйнувати її національну ідентичність і стерти її майбутнє”, – повідомив британський міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі.

Головне