Кулеба та Єрмак зустрінуться з угорським міністром Сіярто в Ужгороді: подробиці

Кулеба та Єрмак зустрінуться з угорським міністром Сіярто в Ужгороді: подробиці

Очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба та керівник Офісу президента України Андрій Єрмак зустрінуться з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто в Ужгороді.

Про це повідомили речник українського МЗС Олег Ніколенко та сам Сійярто в коментарях журналістам. Як зазначається, зустріч відбудуться в понеділок, 29 січня, в українському місті Ужгород.

При цьому під час візиту Сійярто сторони мають намір обговорити подальшу організацію зустрічі президента України Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. За словами Ніколенка, ці переговори будуть продовженням нещодавніх політичних контактів України та Угорщини.

"Ключовими темами стануть організація зустрічі президента України Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана задля просування важливих для України рішень в Європейському Союзі та комплексного розвитку двосторонніх відносин", - розповів речник МЗС.

Зі свого боку Сійярто також підтвердив, що така зустріч відбудеться.

"Якщо все піде добре, є підтверджена дата 29 січня, ми зустрінемося з українським колегою, з міністром Кулебою в Ужгороді, щоб побачити, чи може зустріч на високому рівні допомогти ситуації", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, угорська влада сформулювала нову вимогу для розблокування бюджетної допомоги Україні у розмірі 50 млрд євро від Євросоюзу в рамках довгострокової програми. Угорщина зніме вето, якщо Європейська рада затвердить голосування за виділення коштів на щорічній основі, заявили анонімні джерела з числа європейських дипломатів.

Головне