Кулеба показав фото 8-річного хлопчика з Харкова на Раді міністрів закордонних справ ЄС

Кулеба показав фото 8-річного хлопчика з Харкова на Раді міністрів закордонних справ ЄС

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба онлайн долучився до засідання Ради міністрів закордонних справ Європейського Союзу. Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ України.

Дмитро Кулеба показав міністрам фото 8-річного хлопчика Михайла з Харкова, батько якого може бути серед загиблих у будівельному гіпермаркеті, який росіяни знищили ударом в суботу.

Таким чином він закликав збільшити й прискорити військову допомогу для України, зокрема постачання додаткових систем ППО.

"Часу на рефлексії немає, потрібні дії. Абсолютно ясно, що потрібно зробити. Надати Україні додаткові "Патріоти" та інші сучасні системи протиповітряної оборони", – наголосив він.

На фото – Михайло, чий батько міг бути серед загиблих в "Епіцентрі", тому хлопчику довелося здавати ДНК-тест.

"На фото ви бачите, як поліцейський бере в хлопця мазок ДНК, який потрібен для пошуку його батька серед можливих жертв цього удару", – розповів Кулеба колегам.

Він наголосив, що черговий варварський воєнний злочин є частиною систематичної стратегії Росії, яка намагається знищити життя Харкова й інших українських міст і громад.

Нагадаємо, Франція та Німеччина мають намір цього тижня оприлюднити плани співпраці щодо зміцнення протиповітряної оборони Європи. Про це повідомляє видання Bloomberg.

Як писали "Ми-Україна" раніше, понад 14 000 військовозобов’язаних українців у 124 країнах оновили свої дані через застосунок "Резерв+". Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України.

Головне