Кудрицький: Енергосистему вже відновили на 50-60%, однак дефіциту електроенергії уникнути не вдасться

Кудрицький: Енергосистему вже відновили на 50-60%, однак дефіциту електроенергії уникнути не вдасться

Україні вже вдалося відновити свою енергосистему на 50-60%. Про це заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький на брифінгу.

Попри це, зазначив голова "Укренерго", робіт з відновлення ще дуже багато.

"Я б оцінював виконання всього того обсягу робіт, який ми запланували, приблизно 50-60% наразі. Ще багато залишилося зробити, але в нас є для цього багато ресурсів, обладнання, матеріальні ресурси та людські. Це те, що стосується безпосередньо мереж "Укренерго", - розповів Кудрицький.

Він також додав, що відновленням пошкоджених об’єктів, енергосистеми та підстанцій займається певна група спеціально визначених працівників НЕК.

Крім того Кудрицький наголосив, що дефіциту електроенергії уникнути не вдасться. За його словами, минулоріч Україна експортувала свою електроенергію до Європи, однак цього року буде її дефіцит.

"Джерела цього дефіциту відомі - це пошкодження теплових і гідроелектростанцій. Жодна велика теплова гідроелектростанція в цій країні не уникла пошкоджень тою чи іншою мірою. І це, безумовно, ремонтна кампанія, яка продовжується на атомних електростанціях для того, щоб максимізувати їхній виробіток взимку", – зазначив голова правління НЕК "Укренерго".

При цьому він додав, що в "Укренерго" для збалансування енергосистеми планують імпортувати електроенергію з Європи та запустити додаткові енергоблоки на природному газі.

Як повідомляли "Ми-Україна", у низці областей України раптово зникла електроенергія. Згодом стало відомо, що вимкнення стались через аварійне відключення кількох магістральних високовольтних ліній.

Головне