Криптокредитування під заставу та роль смарт-контрактів у цьому процесі

Криптокредитування під заставу та роль смарт-контрактів у цьому процесі

Онлайн-курс криптовалют дає змогу отримувати дохід не лише на активних торгах, а й при криптокредитуванні. У ролі позичальника ви можете швидко отримати кошти на реалізацію торгової стратегії з метою виходу на швидкий дохід. У ролі того, хто надає свої кошти у борг, може розраховувати на встановлені відсотки на регулярній основі у чіткі проміжки часу. 

Криптозайми під заставу передбачають використання цифрових активів як забезпечення для отримання кредиту. Цей процес зазвичай включає в себе використання смарт-контрактів на блокчейні, щоб автоматизувати та організувати безпеку угоди.

Як працює криптокредит під заставу?

Надання та отримання криптовалютної позики під заставу передбачає ряд нюансів, про які потрібно знати заздалегідь:

  • Застава та оцінка.

Позичальник надає криптовалюту як заставу для отримання крипто-займу. Перед виданням кредиту ця застава оцінюється щодо своєї поточної ринкової вартості, орієнтуючись на актуальний курс.

  • Угода та смарт-контракт.

Після оцінки вартості застави укладається угода між позичальником та кредитором або біржею. Угода закріплюється в смарт-контракті, який автоматизує умови, включаючи відсоткову ставку, строк погашення та умови викупу застави при крипто-займу.

  • Видача кредиту.

Після укладення угоди кредитор видає крипто-кредит у встановленій криптовалюті позичальнику. Це робиться за рахунок заморозки та перерахування активів.

  • Погашення кредиту та повернення застави.

Позичальник повинен погасити кредит, сплачуючи основну суму плюс відсотки в заздалегідь визначений строк. Після повного погашення боргу застава повертається позичальнику.

У випадку, якщо позичальник не виконує свої зобов'язання, смарт-контракт може активувати автоматичний процес ліквідації застави для погашення боргу. Якщо ви хочете швидко отримати кредит, криптовалюта може запропонувати для цього найбільш простий та ефективний спосіб.

Смарт-контракти замість посередників

Роль смарт-контрактів у криптокредитуванні полягає в автоматизації та забезпеченні безпеки угоди між сторонами. Такі інструменти дозволяють програмувати умови угоди та автоматично виконувати їх, що робить процес регулювання криптовалюти в кредиті більш ефективним та безпечним.

Крім того, смарт-контракти дозволяють сторонам уникнути необхідності доводити довіру один до одного, оскільки умови виконуються автоматично, що зменшує можливість шахрайства та конфліктів. Ключове, що доведеться зробити – підібрати біржу криптовалюти, яка забезпечить наведені умови. Крім того, сучасні майданчики можуть запросити пройти процедуру верифікації. Для цього вам доведеться надати свої особисті дані.

Матеріал розміщено на правах реклами

Головне