Кремль запросив Талібан на свій головний економічний форум

Кремль запросив Талібан на свій головний економічний форум

Російська влада офіційно запросила талібів, які захопили владу в Афганістані влітку 2021 року, взяти участь у ключовому діловому заході в рф. Йдеться про щорічний Петербурзький міжнародний економічний форум 5-8 червня, пише Reuters.

Цей форум, до рішення кремлівського диктатора Володимира Путіна розв'язати повномасштабну війну в Україну, відвідували західні лідери та провідні інвестиційні банкіри зі США та Європи. Російська агресія послужила причиною найбільшої кризу у відносинах  рф із західним світом з часів Карибської кризи 1962 року.

До слова, "Талібан" - радикальний ісламістський рух сунітського напрямку - в росії офіційно визнано терористичною організацією. Втім це не заважає російському керівництву поетапно налагоджувати двосторонні зв'язки відколи таліби захопили владу в Афганістані у серпні 2021 року.

Нагадаємо, торік у вересні КНР стала першою у світі державою, яка призначила посла в Афганістані після того, як владу в країні захопили таліби. Китайський дипломат Чжао Сін вручив вірчу грамоту так званому прем'єру "Талібану" на церемонії в афганській столиці - Кабулі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, після захоплення влади в Афганістані радикальний ісламістський рух обмежив доступ жінок до освіти, працевлаштування та громадських місць. У травні 2022 року таліби постановили, що жінки, перебуваючи за межами дому, повинні прикриватися з голови до ніг, відкритими можуть бути лише очі. У липні 2023 року "Талібан" розпорядився закрити всі салони краси для жінок в Афганістані, у січні цього року ісламісти проводили рейди школами, торговими центрами та ринками, під час якого силовики заарештовували 16-річних дівчат за "неправильні" хіджаби та використання косметики. 

Головне