Кремль погрожує "заходами" у відповідь на дозвіл Британії використовувати Storm Shadow по рф 

Кремль погрожує

Москва різко відреагувала на заяву нового прем'єр-міністра Великої Британії Кіра Стармера щодо можливості використання Україною британських ракет Storm Shadow на розсуд Києва.

Як пише Sky News, прес-секретар російського диктатора Дмитро Пєсков, коментуючи цю ситуацію, назвав такий крок "безвідповідальним" та таким, що призведе до ескалації напруженості. Він підкреслив, що якщо ця інформація відповідає дійсності, то це є черговим кроком до загострення конфлікту.

У Кремлі також заявили про потенційну відповідь рф у разі надання Лондон дозволу Силам оборону України бити далекобійним ракетним озброєнням по території рф. 

"Ми все ретельно зафіксуємо і вживемо заходів", - заявив Пєсков. 

Нагадаємо, під час поїздки на саміт НАТО у Вашингтоні Кір Стармер оголосив, що продовжить політику попереднього уряду щодо застосування далекобійної зброї в російсько-українській війні. Він заявив, що Україна має право самостійно вирішувати, як використовувати надані Британією ракети Storm Shadow з дальністю у понад 250 км, в тому числі для ударів по військових цілях на території рф. Заява Стармера перегукуються зі словами його попередника Ріші Сунака, який ніколи прямо не заявляв, що дав добро на застосування Києвом Storm Shadows для ударів по росії, але дав зрозуміти, що це так. Тоді Кремль також заявляв , що це "дуже небезпечна заява".

Як писав "Ми-Україна" раніше, у проєкті спільного комюніке саміту НАТО шлях України до вступу в Альянс визначать як "незворотний". Президент Литви зазначив, що на сьогодні це максимум, що можна зробити для українського членства у блоці.

Головне