Генпрокурор Костін провів чергову зустріч зі своїм колегою з МКС: про що говорили 

Генпрокурор Костін провів чергову зустріч зі своїм колегою з МКС: про що говорили 

Перебуваючи на Мюнхенській безпековій конференції, Генпрокурор Андрій Костін провів зустріч зі своїм колегою з Міжнародного Кримінального суду Карімом Ханом. 

Про це український посадовець повідомив у Twitter. 

“Мир і безпека неможливі поки не покладено край безкарності тих, хто чинить нелюдські злочини. Зустрівся з Прокурором Карімом Ханом в кулуарах Мюнхенської безпекової конференції. Ми залишаємося відданими справі притягнення воєнних злочинців до відповідальності”, - зазначив Костін. 

Як відомо, спеціалісти МКС ще з жовтня минулого року мають право на проведення слідчих дій в в України. Підписаний Президентом Володимиром Зеленським відповідний закон дає повноваження фахівцям відомства проводити самостійно слідчі та процесуальні дії на території нашої держави після їх погодження з Офісом генпрокурора. 

Нагадаємо, у січні Європейський парламент ухвалив резолюцію, яка передбачає створення спеціального міжнародного трибуналу щодо злочинів агресії росії та білорусі проти України. На думку євродепутатів, трибунал заповнить велику прогалину в поточній інституційній структурі міжнародного кримінального правосуддя. При цьому в ЄП наголошують, що процес повинен ґрунтуватися на стандартах і принципах Міжнародного кримінального суду.

Як писав "Ми-Україна" раніше, генеральний прокурор Андрій Костін під час засідання групи "Task Force Freeze and Seize" у Брюсселі повідомив, що у ЄС заблоковані російські активи на понад 21 мільярд євро.

Як повідомлялось,  нейромережа ChatGPT, яку неодноразово називали “убивцею Google”, тепер стала доступною і в Україні

Головне