Костін закликав ООН допомогти повернути викрадених росією дітей: У нас немає багато часу

Костін закликав ООН допомогти повернути викрадених росією дітей: У нас немає багато часу

Україна потребує міжнародного механізму повернення додому викрадених росією дітей. Про це заявив генеральний прокурор України Андрій Костін на полях 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

За його словами, Організація Об'єднаних Націй повинна допомогти Україні повернути дітей до їхній домівок та родин. 

"У нас немає багато часу дискутувати. Нам бракує належного Міжнародного механізму повернення наших дітей додому. Тому нам потрібно об'єднатися не лише заради справедливості, а і заради українських дітей. Ми повинні бути об'єднані заради дітей", - зазначив український генпрокурор.

При цьому очільник ОГПУ нагадав, що росіяни піддають русифікації викрадених українських дітей. Зокрема, насильницькому перевихованню та індоктринації, які стирають їхню ідентичність та руйнують родинні зв'язки.

"ООН вжила рішучих заходів для забезпечення постачання українського зерна до країн, які опинилися під загрозою голоду. І так само рішуче вона повинна діяти, щоби повернути наших дітей додому", - наголосив Костін.

Як повідомляли "Ми-Україна", уповноважений ВР із прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що українській владі вдалося повернути 386 неповнолітніх з російської федерації.

Головне