Корпорація Northrop Grumman відкриє виробництво боєприпасів в Україні

Корпорація Northrop Grumman відкриє виробництво боєприпасів в Україні

Американська військово-промислова корпорація Northrop Grumman планує розпочати виробництво боєприпасів середнього калібру в Україні.

Про це повідомляє Breaking Defence.

Компанія Northrop Grumman, зі штаб-квартирою у Вірджинії, планує розпочати виробництво боєприпасів середнього калібру в Україні в межах угоди про спільне виробництво між Пентагоном і українським урядом.

У майбутньому планується розширити виробництво до танкових і артилерійських боєприпасів.

Ця угода про спільне виробництво є першою публічно визнаною домовленістю між міністром оборони США та українським урядом щодо виробничого проєкту в Україні.

Також зазначається, що нова програма Державного департаменту США з розвитку оборонних підприємств в Україні інвестує 2 мільярди доларів в українську оборонно-промислову базу та відкриє можливості для американсько-українського спільного виробництва.

Нагадаємо, Данія стала першою країна НАТО, яка інвестуватиме свої кошти у виробництво озброєння на території України.

До того у травні керівник Rheinmetall Армін Паппергер анонсував відкриття в Україні підприємства, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони. Воно також функціонуватиме як ремонтна база для зенітних систем, які Німеччина передала Україні, зокрема IRIS-T SL, Skynex 30 та Gepard.

11 червня перший спільний майданчик Укроборонпрому та Rheinmetall запрацював в Україні.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Україна та Європейський союз завершили переговори щодо безпекової угоди, узгодивши текст документа.

Головне