Російських кораблів з "калібрами" у Чорному морі не зафіксовано, - ОК "Південь"

Російських кораблів з

Російських кораблів з "калібрами" у Чорному морі не зафіксовано. Втім противник може у будь-який момент вивести кораблі, тому загроза лишається.

Про це повідомила в ефірі "Ми-Україна" керівниця прес-центру сил охорони та оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

"Наразі у морі ситуація залишається стабільною, ракетоносіїв на бойовому чергуванні не зафіксовано. Але я завжди нагадую, що для виходу на бойовий курс достатньо 2-3 години і це може статися будь-коли. Ворожі кораблі перебувають у пунктах базування і споряджаються. Наразі погода штормова, вона не дуже сприяє перебуванню корабельного угруповання у відкритому морі, але не критична до того, щоб вони там не з’явилися. Тому зважати на цю загрозу треба", - сказала вона.

Нагадаємо, за минулу добу, 21 лютого, російське окупаційне військо здійснило 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Внаслідок злочинних дій окупантів знищені та пошкоджені цивільні житлові будинки, є загиблі та поранені цивільні.

Ворог зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

На тимчасово захопленій частині Херсонської області противник продовжує насильницьку паспортизацію населення. рф посилила перевірки на блокпостах і погрожує виселенням з початку березня всім громадянам, які не отримають російський паспорт.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Польща передасть Україні 14 танків “Leopard-2” протягом найближчих тижнів.

Головне