Концентрації великого угруповання рф на кордоні з Сумщиною немає, - речник ОТУВ "Сіверськ"

Концентрації великого угруповання рф на кордоні з Сумщиною немає, - речник ОТУВ

Ділянка державного кордону на Сумщині є доволі великою - протяжністю майже 560 кілометрів. Станом на вечір 14 травня, концентрації великого угруповання російських військ не спостерігалось.

Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання військ "Сіверськ" Вадим Мисник в ефірі телемарафону.

Він розповів, що противник дотримується тактики обстрілів прикордонних населених пунктів Сумщини з усіх видів озброєння – артилерії, мінометів, ствольної артилерії та РСЗВ. Окупанти активно використовують ударні та розвідувальні БПЛА, а також FPV-дрони.

За його словами, російське місто Суджа знаходиться відносно недалеко від Сум, але не варто зосереджувати увагу на окремих точках, оскільки окупанти розосереджені. Це дозволяє їм збирати техніку та особовий склад для проведення наступальних дій у певний момент.

"Повноцінного масштабного угруповання ми не спостерігаємо. Ми готуємось до оборони та відсічі на будь-яких напрямках Сумської області з боку росії", – сказав Мисник.

Він також розповів, скільки часу потрібно росіянам для збору ударного угруповання, здатного до дій аналогічних прориву кордону на Харківщині.

"Ділянка державного кордону на Сумщині досить велика, майже 560 кілометрів. Населені пункти вони обстрілюють вздовж всієї лінії кордону – де більше, де менше. І зараз така тактика дій, як ми побачили на Харківщині, що вони невеликі підрозділи спочатку залучають, а потім підтягують техніку вже з глибини. Вони поблизу кордону намагаються не тримати свою техніку", - пояснив речник ОСУВ "Сіверськ".

Як писав "Ми-Україна" раніше, в тимчасово окупованому Криму пролунали гучні вибухи в ніч на 15 травня. Вибухи було чутно в районі військового аеродрому Бельбек.

Головне