Злив секретних документів Пентагону не завадить контрнаступу ЗСУ, - Забродський

Злив секретних документів Пентагону не завадить контрнаступу ЗСУ, - Забродський

Злив секретних документів Пентагону не завадить майбутньому контрнаступу Збройних сил України. В якісь мірі, це навіть допоможе заплутати ворога через створення інформаційного шуму.

Про це заявив генерал-лейтенант Михайло Забродський в інтерв'ю виданню "Лівий берег".

За його словами, мети завадити контрнаступу, мабуть, не було.

"ГУР заявило, що частина даних не відповідає дійсності, тож треба розібратися спочатку, хто і навіщо це зробив. Та й, крім іншого, такі зливи, висновки і припущення експертів створюють певний інформаційний шум, який заважає противнику розібратися, де тут правда, а де не зовсім", — сказав він.

Також Забродський зауважив, що експерт зазвичай не несе жодної відповідальності за те, що оприлюднює.

"В іншому становищі фахівці. Але якщо ви помітили: жодного коментаря з кола осіб, які дійсно ухвалюють рішення, які причетні до реалізації відповідного плану, ми не почули і, напевно, не почуємо аж до моменту початку його реалізації. І це абсолютно правильно та професійно", - додав генерал-лейтенант.

Нагадаємо, у США 14 квітня ФБР заарештувало чоловіка, якого підозрюють у витоку таємної інформації зі спецслужб США, що поставив Вашингтон у доволі незручне положення перед союзниками. Ним виявився 21-річний Джек Тейшейра – члена Національної гвардії ВПС США.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні.

Головне