Консульство України в Лондоні закликало чоловіків стати на військовий облік

Консульство України в Лондоні закликало чоловіків стати на військовий облік

Чоловіки з України мають здійснити візит до одного з закордонних консульських підрозділів українського посольства на території Великої Британії для реєстрації на військовому обліку.

Про це повідомила пресслужба консульського відділу посольства України у Великій Британії.

Там зазначили, що за чинним законодавством немає обмежень для чоловіків, які є в призовному віці, щодо отримання консульських послуг. Інформація, яка розповсюджується в соціальних мережах, про те, що чоловіки не можуть отримати паспорт або інші документи без документів військкомату, є недостовірною.

Одночасно консульство наголосило, що призовники, військовозобов’язані та резервісти повинні:

  • бути зареєстрованими на військовому обліку, якщо вони виїжджають за межі України на період понад три місяці, - у відповідній консульській установі закордону;
  • особисто прибути до одного з закордонних консульських підрозділів України на території Британії із паспортом громадянина України та військово-обліковими документами протягом семи днів з моменту прибуття до Сполученого Королівства для реєстрації на військовому обліку.

Також відзначено, що інформація про осіб призовного віку, які реєструються на тимчасовий консульський облік у посольстві, одночасно додається до військового обліку призовників, військовозобов’язаних і резервістів, який ведеться відповідною установою.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Рада 11 січня планує розглянути у першому читанні законопроект про мобілізацію.

Головне