Конспірологічна теорія: військовий експерт прокоментував історію з Маском та роботою Starlink біля Криму

Конспірологічна теорія: військовий експерт прокоментував історію з Маском та роботою Starlink біля Криму

Військовий експерт Андрій Коваленко назвав конспірологічною теорією інформацію про те, що Ілон Маск нібито наказав відключити Starlink, щоб зірвати українську атаку на Крим. Таку думку він висловив в ефірі ток-шоу "На Часі" на каналі "Ми-Україна".

"Вся ця історія з Ілоном Маском, з супутниковим зв'язком, який він не включав - це типова анекдотична конспірологічна теорія. Поясню чому. Тому що в цілому використання Starlink в якості супутникового зв'язку для управління БПЛА, для того, щоб потопити, так би мовити, Чорноморський флот не є ефективним. Так чи інакше супутниковий зв'язок в даних ситуаціях має низку своєрідних перешкод. Відповідно, я не думаю, що взагалі для виконання такої операції хтось думав використовувати Starlink", - зазначив Коваленко.

Разом з тим експерт зауважив, що саме через це офіційно з боку України і не лунало жодних коментарів щодо цього питання.

Раніше "Ми-Україна" повідомляли, що минулого року Ілон Маск, за даними CNN, таємно відключив Starlink біля узбережжя Криму. Таким чином він намагався зірвати атаку України підводними дронами на російський військово-морський флот. 

Згодом Маск відреагував на цю інформацію та все спростував. Винахідник заявив, що не обмежував роботу Starlink біля берегів Криму. За його словами, система Starlink у цьому районі і так не була доступною.

Головне