Конгрес США заборонив президентам виходити з НАТО

Конгрес США заборонив президентам виходити з НАТО

Конгрес США ухвалив законопроект, який забороняє будь-якому президенту Сполучених Штатів виходити із Північноатлантичного Альянсу без схвалення Сенату чи Конгресу.

Про це повідомляє The Hill.

Цим конгресмени надали "визнання підтримки США цього стратегічно важливого Альянсу, який є фундаментом національної безпеки країни".

Очікується, що президент Байден підпише цей закон, що ще раз підкреслить обгрунтованість США у відносинах з НАТО.

The Hill також зауважує, що це рішення вказує на визнання важливості Альянсу Конгресом, особливо враховуючи минулі висловлювання колишнього президента Трампа, які викликали певне хвилювання у відносинах з НАТО. У своєму терміні Байден активно підтримував НАТО, інвестуючи в Альянс та сприяючи розширенню його членства, зокрема залученню Фінляндії та забезпеченню постійної підтримки приєднання Швеції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізоляція чи партнерство: роль США в глобальній політиці після виборів у 2024 році

Також видання вказує, що висловлювання Трампа передвиборчий період 2024 року створювали невизначеність щодо позиції США в НАТО, спонукавши країни-члени Альянсу до виконання своїх фінансових зобов'язань у галузі оборони.

Нагадаємо, більшість членів Сенату США висловила підтримку законопроекту про національну оборону, який передбачає рекордні видатки на рівні 886 мільярдів доларів.

Під час голосування 68 сенаторів підтримали Закон про бюджетні асигнування на національну оборону, тоді як 11 висловились проти. Голоси за та проти відзначені як від представників демократичної, так і республіканської партій.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, на Закарпатті депутат підірвав гранати у будівлі сільради, постраждали 26 осіб.

Головне