Комунікація щодо повернення дітей відбувається не через контакт з офіційною владою рф - Лубінець

Комунікація щодо повернення дітей відбувається не через контакт з офіційною владою рф - Лубінець

Перемовини стосовно повернення українських дітей з рф відбуваються не з офіційними представниками російської влади напряму. Натомість українська сторона вирішує це питання з "тими людьми, які нам допомагають".

По це в ефірі "Ми-Україна" розповів Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець.

"З тими людьми, які нам допомагають повертати наших українських дітей, комунікація сьогодні відбувалась і відбувається. Ми не спілкуємось напряму з представниками російської влади, принаймні - з питання тих дітей, яких ми зараз повертаємо", - зазначив Уповноважений ВРУ з прав людини.

Як відомо, станом на 22 червня Уповноважений ВРУ з прав людини повідомляв про близько 19 500 верифікованих випадків вивезення українських дітей у рф або на окуповані російськими загарбниками території України. За його словами,примусове вивезення неповнолітніх фіксується чи не щодня.

Нагадаємо, днями Організація Об’єднаних Націй внесла росію до списку ганьби за вбивства дітей в Україні. За даними ООН, росія минулого року вбила в Україні 136 дітей, і ще 518 дітей постраждали через дії країни-агресора. Крім того, росіяни у 2022 році скоїли 480 нападів на школи та лікарні.

За даними Офісу Генпрокурора, від початку повномасштабної війни рф в Україні загинуло 490 дітей.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Запорізька АЕС замінована, росіяни готують теракт. Такі повідомлення звучать від Президента та від керівника української розвідки, а Радбез ООН збирає термінове засідання. Мережами ширяться повідомлення про те, як себе вберегти у разі катастрофи на станції, а в містах готують штаби для евакуації. Та чи є панічні нації у самому Запоріжжі і чи готується місто до російського теракту можна дізнатись за посиланням.

Головне