Командувач ВМС України назвав завдання України на морі у війні

Командувач ВМС України назвав завдання України на морі у війні

Головною метою у війні є не дати російському флоту змоги напасти на Україну та забезпечити доступ суден до українських портів. Про це повідомив командувач Військово-морських сил Збройних сил України віцеадмірал Олексій Неїжпапа в інтерв’ю Sky News.

Віцеадмірал Олексій Неїжпапа заявив, що Україна в Чорному морі має дві мети. В першу чергу, ВМС мають забезпечити доступ суден до українських портів, а також - позбавити росіян здатності атакувати Україну.

"Ми повинні мати такі можливості, щоб росія назавжди відмовилася навіть від думки дивитися в бік України, зокрема й на морі... Наші успіхи у 2022 та 2023 роках стали результатом складних, але новаторських рішень, яких раніше не було", - заявив командувач ВМС.

За його словами, у сучасній війні перевагу має той, у кого кращі технологічні можливості.

Нагадаємо, німецька компанія Quantum Systems передасть Києву 100 тактичних дронів нового покоління, дрони будуть передані на фронт. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Дрони Trinity в різних модифікаціях Україні передасть виробник, компанія Quantum-Systems. Країна вже отримує БпЛА Vector, які компанія передає від імені німецького уряду.

Як писали "Ми-Україна" раніше, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш ініціює перевірку інформації про участь окремих співробітників Агентства ООН. Про це повідомив журналістам речник Генсека Стефан Дюжаррік.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш повідомив, що до терористичних атак були причетні 12 співробітників Агентства ООН в Газі (UNRWA). Дев'ятьох з них було звільнено, один загинув, а доля ще двох невідома.

Головне