Коли будуть готові перші підземні школи в Запоріжжі - в ОВА розповіли

Коли будуть готові перші підземні школи в Запоріжжі - в ОВА розповіли

У Запоріжжі триває активне будівництво підземних шкіл, призначених для забезпечення безпеки учнів в умовах воєнного часу. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Іван Федоров, голова Запорізької обласної військової адміністрації.

На сьогоднішній день у місті ведеться робота над сімома такими освітніми закладами, при цьому будівництво останньої, сьомої школи, розпочалося зовсім нещодавно.

Найбільших успіхів досягнуто у спорудженні школи №88 у Космічному районі міста, де вже виконано близько 40% робіт. Передбачається, що ця школа зможе прийняти перших учнів вже наприкінці жовтня.

За планами місцевої адміністрації, до завершення поточного року всі сім підземних навчальних закладів будуть готові до роботи. Їх сумарна потужність розрахована приблизно на 7000 учнів. Кожна школа зможе прийняти близько 500 дітей за одну зміну, що дозволить забезпечити навчанням до 1000 школярів щодня при двозмінному режимі роботи.

Ця ініціатива є ключовим елементом стратегії з підтримки безперервності освітнього процесу та захисту дітей в умовах постійної загрози ракетних атак.

"До кінця року ми плануємо, що всі 7 шкіл будуть готові приймати учнів. Це приблизно 7000 учнів - тому що здебільшого школи можуть приймати 500 дітей в одну зміну, отже в дві зміни - це 1000 дітей".

Нагадаємо, світовий банк допоможе у новій освітній ініціативі в Україні. Проєкт під назвою Learn, або "Підвищення доступності та стійкості освіти в умовах кризи в Україні", отримав схвалення Ради директорів банку. Про це повідомили в Міністерстві фінансів України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, очільник Міністерства оборони України Рустем Умєров, спростував зв'язок між звільненням командувача Повітряних сил ЗСУ Миколи Олещука та нещодавньою катастрофою винищувача F-16, в якій загинув пілот.

 

Головне