КНДР з вересня 2023 року поставила в росію понад 10 000 контейнерів із боєприпасами

КНДР з вересня 2023 року поставила в росію понад 10 000 контейнерів із боєприпасами

Північна Корея з вересня минулого року доставила в росію понад 10 тисяч контейнерів з боєприпасами або пов'язаних із ними матеріалами. Про це повідомляє Державний департамент США.

Такі дані щодо постачань з Північної Кореї до росії наводяться в інформаційному бюлетені Держдепу США. Також в доповіді зазначається, що з жовтня росія імпортує контейнери з вантажами військового призначення з КНДР через Східний порт для використання у війні проти України.

"Зокрема, понад 7400 контейнерів з боєприпасами та матеріалами, пов'язаними з боєприпасами, було доставлено до росії через термінал у порту "Східний". Контейнери з боєприпасами і матеріалами, пов'язаними з боєприпасами, також доставлялися до росії через розташовану неподалік військово-морську ракетну базу "Дунай", - йдеться в звіті.

Також у звіті називають дві компанії, що причетні до цих оборудок, зокрема, понад 7400 контейнерів з боєприпасами та матеріалами доставила російська "Східна стивідорна компанія".

Нагадаємо, один український військовослужбовець 8-й окремого гірсько-штурмового батальйону 10 ОГШБр "Едельвейс" відбив атаку 10 російських окупантів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, впродовж тижня з п'яти населених пунктів Мар'їнської громади Донецької області вдалося евакуювати усіх дітей. Про це повідомив очільник Донецької ОВА Вадим Філашкін. 

"За цей тиждень ми змогли евакуювати всіх дітей із 5 населених пунктів Мар’їнської громади. 16 дітей залишаються у Торецькій громаді, ще 2 – в Очеретинській", – написав Філашкін.

Головне