КНДР вперше прокоментувала направлення військових до рф

КНДР вперше прокоментувала направлення військових до рф

Північна Корея вперше прокоментувала звинувачення, висунуті Україною та Південною Кореєю, щодо направлення військових для підтримки росії у війні проти України. Представник КНДР відкинув ці твердження, назвавши їх "безпідставними чутками".

Про це повідомляє Yonhap.

Дипломат постійного представництва КНДР в ООН під час засідання Першого комітету Генеральної асамблеї ООН з питань роззброєння заявив, що делегація їх країни "не відчуває потреби коментувати стереотипні чутки".

"Що стосується так званого військового співробітництва з росією, моя делегація не відчуває потреби коментувати такі безпідставні стереотипні чутки, спрямовані на те, щоб очорнити імідж КНДР та підірвати законні й дружні відносини та співпрацю між двома суверенними країнами", – заявив дипломат.

Це стало першою офіційною реакцією Пхеньяна після того, як розвідувальні служби Південної Кореї заявили, що КНДР відправила до росії близько 12 тисяч військових для підтримки війни. Повідомлялося, що 1500 солдатів вже направлено до Владивостока.

Водночас російська влада також заперечує будь-яку участь північнокорейських військових у конфлікті, а США заявили про відсутність переконливих доказів цього.

Нагадаємо, постійний представник Південної Кореї при ООН Джонкук Хванг під час виступу в Раді Безпеки ООН заявив, що Північна Корея може отримати ядерні технології від росії як оплату за допомогу у війні проти України.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, міністерство закордонних справ Південної Кореї викликало російського посла через відправку південнокорейських солдатів у рф для участі у війні проти України. 

Головне