КНДР вдруге за три дні запустила повітряні кулі зі сміттям у бік Південної Кореї

КНДР вдруге за три дні запустила повітряні кулі зі сміттям у бік Південної Кореї

Північна Корея запустила "сміттєві кулі" в бік Південної Кореї. Про це повідомляє Yonhap.

Цей інцидент стався лише через три дні після попередньої аналогічної акції.

За даними Об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї, повітряні кулі рухалися в бік північної провінції Кьонгі та околиць Сеула.

Статистика показує, що з кінця травня КНДР здійснила вже 25 таких запусків, відправивши понад 5000 повітряних куль зі сміттям через кордон.

Збройні сили Південної Кореї попередили про можливість "суворих" військових заходів у відповідь, якщо дії Північної Кореї перейдуть певну межу або завдадуть серйозної шкоди південнокорейському населенню.

З 21 липня, реагуючи на ці провокації, південнокорейські військові щодня вмикають антипівнічнокорейську пропаганду через гучномовці вздовж кордону. Однак від прямого збивання куль утримуються, зважаючи на безпеку громадян.

Варто зазначити, що минулої п'ятниці КНДР запустила близько 320 таких повітряних куль, що стало другим інцидентом за тиждень.

Ця ситуація демонструє зростання напруженості між двома корейськими державами та викликає занепокоєння щодо можливої ескалації конфлікту в регіоні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, росія планує масштабне розширення контрактної армії. Про це повідомив керівник Центру протидії дезінформації при РНБО України Андрій Коваленко, посилаючись на оцінки експертів.

 

Головне