КНДР погрожує: будь-яке втручання США у роботу її супутників дорівнюватиме проголошенню війни

КНДР погрожує: будь-яке втручання США у роботу її супутників дорівнюватиме проголошенню війни

Міноборони Північної Кореї заявило, що вважатиме будь-яке втручання США у її супутникові операції рівнозначним оголошення країні війни. У відповідь, як вказано у заяві, КНДР обіцяє застосувати "засоби стримування", якщо напад на її стратегічні об'єкти буде невідворотним. 

"У випадку, якщо США спробують порушити законну територію суверенної держави, незаконно і несправедливо застосовуючи новітні технології, КНДР розгляне можливість вжиття заходів у відповідь з метою самооборони, щоб підірвати або знищити життєздатність американських супутників-шпигунів", - цитує заяву Reuters. 

Як відомо, минулого тижня Північна Корея заявила про успішний запуск свого першого супутника-шпигуна, який було створено для відстеження переміщень Збройних сил США та Південної Кореї. У КНДР анонсували, що незабаром запустять в космос ще "дещо", попри міжнародний осуд з боку американських союзників.

Між тим поки що ні Південна Корея, на Японія, ні США не змогло точно підтвердити факт виведення північнокорейського розвідувального супутника на орбіту. Водночас у Космічному командування США зауважили, що Сполучені Штати здатні позбавити противника космічних можливостей, використовуючи різні засоби.

Нагадаємо, 30 листопада США запровадили санкції у зв’язку з запуском військового супутника Північною Кореєю. Санкційний список поповнився ще вісьмома громадяни КНДР, які перебувають у рф, Китаї, Ірані та інших країнах, а також одну юрособу в Північній Кореї.

Як писав "Ми-Україна" раніше, наприкінці листопада Північна Корея взялася на відбудову сторожових постів та розташування важкого озброєння на кордоні з південним сусідом.  

 

 

Головне